Menu
Stirea Medicala
  • Home
  • Horoscop
  • Monden
  • Stiri
  • Sfaturi
  • Spirit
  • Sanatate
  • Meteo
  • Interzis
Stirea Medicala

5 modalități creative de a exersa gândirea conștientă

Posted on iunie 3, 2020iunie 14, 2020

Cât de mult practicați gândirea conștientă față de efectuarea acțiunilor prin rote sau obișnuință?

Când te-ai trezit în această dimineață, ai vrut să bei cafea în timp ce verifici simultan e-mailuri, sau ai făcut doar asta din obiceiurile subconștiente? Poate preferi să te trezești încet și să ai o singură ceașcă de cafea. Poate preferați să vă întindeți în pat încă zece minute decât să vă grăbiți imediat la telefon pentru a verifica notificările.

Viața este prea scurtă pentru a-și petrece negativitatea. Așa că am făcut un efort conștient pentru a nu fi acolo unde nu vreau să fiu. ” – Hugh Dillon

Puteți crea modele de gândire conștientă și puteți adopta un stil de viață conștient devenind conștient de obiceiurile dvs. zilnice și decizând de fapt dacă acestea sunt obiceiuri pe care doriți să le păstrați sau nu. Pentru a conștientiza propriile acțiuni, împărtășim tehnici creative pentru a vă ajuta să începeți să gândiți mai conștient.

5 MODALITĂȚI CREATIVE DE A EXERSA GÂNDIREA CONȘTIENTĂ
1. FACEȚI TREBURILE ZILNICE UN TIMP PENTRU CONȘTIENTIZAREA DE SINE
În timp ce aspirați casa sau spălați vasele, acordați atenție felului în care vă simțiți. Te simți obosit, nefolosit, neinspirat sau apatic?

Gândirea conștientă înseamnă că îți pui toată conștiința în actul de a face treburile. În curând, vei descoperi că finalizarea sarcinilor tale zilnice poate fi de fapt distractivă. Sau, totuși, s-ar putea să urăști să faci treburile, dar în orice caz, poți deveni conștient de gândurile tale în această perioadă în care majoritatea oamenilor își lasă creierele să alerge pe pilonul automat.

Dacă dai viață sarcinilor tale și inserezi sens în sarcinile tale zilnice, te vei simți mai prezent în viață, decât să fii doar un spectator tăcut.

2. FII ATENT LA CEEA CE MĂNÂNCI
Mănânci alimente care îți dau viață și îți hrănesc celulele sau îți hrănești corpul cu produse procesate, încărcate cu substanțe chimice, care nu au valoare nutritivă? Când trăiești o viață cu ritm rapid, poate fi foarte ușor să conduci prin cel mai apropiat restaurant de fast-food și să te mulțumești cu comoditatea și nu cu nutriția, dar poate nici nu îți dai seama cât de des optezi pentru alegeri nesănătoase. Odată ce ați luat cunoștință de această practică, puteți încorpora cu ușurință o nouă practică.

Puteți alege să săriți mâncarea rapidă sau cinele congelate și, în schimb, să mâncați mai multe fructe și legume proaspete. Ai puterea de a-ți schimba obiceiurile, iar ceea ce mănânci poate fi un obicei sănătos sau periculos.

Gândește-te la ce mănânci înainte de a-l pune în gură. Mâncarea servește ca unul dintre cele mai importante aspecte ale gândirii conștiente.

3. PĂSTRAȚI UN JURNAL
Una dintre cele mai bune metode de a păstra filele pe gânduri este scrierea lor. Nu numai că acest lucru vă va permite să eliberați emoții îmbuteliate, dar veți putea vedea care sunt modelele dvs. de gândire dominantă. Dacă aveți multe lucruri negative de spus, acesta ar putea fi factorul decisiv în asumarea responsabilității pentru gândurile și viața voastră.

Păstrați un jurnal de recunoștință și enumerați tot ceea ce vă este recunoscător, mai degrabă decât tot ceea ce vă place în viață. Chiar dacă nu-ți place să scrii, poți scrie doar câteva lucruri care ți-au plăcut despre ziua ta înainte de culcare. Aceasta vă va împuternici să păstrați atenția asupra gândurilor dvs. și vă va încuraja să vă concentrați asupra tuturor binelor din jurul vostru, mai degrabă decât asupra răului.

4. PETRECEȚI TIMP ÎN TEHNOLOGIE ÎN MOD ÎNȚELEPT
De fiecare dată când intri pe telefon sau computer, ce petreci majoritatea timpului? Parcurge orele Facebook sau Instagram ore întregi, verifică constant e-mailurile sau cumpără haine sau gadgeturi noi? Multe persoane își pierd ore în fiecare zi pe rețelele de socializare sau pe alte site-uri neproductive, fără să își dea seama chiar.

Tehnologia nu este în mod inerentă rău, este ceea ce faci cu ea care contează. Ați putea petrece timpul online citind despre lucrurile de care vă bucurați sau trimiteți prin e-mail un prieten vechi pentru a spune salut. De asemenea, stabilirea unei limite pentru cât timp petreceți online în fiecare zi vă poate ajuta să gestionați acest timp mai eficient. Folosiți-vă timpul online pentru a conștientiza obiceiurile tehnologice și apoi decideți dacă aceste obiceiuri vă avantajează sau vă rănesc pe termen lung.

5. FĂ CEVA ÎN AFARA ZONEI TALE DE CONFORT
Nu există o modalitate mai bună de a-ți testa mintea și spiritul decât să le duci pe un teritoriu necunoscut. Încercând ceva nou, îți stimulează spiritul și invalidezi imediat modelele de gândire negativă. Să zicem că decideți să mergeți la o lectură de poezie și să prezentați una dintre cele mai bune poezii ale voastre.

S-ar putea să vă simțiți extrem de nervoși în legătură cu modul în care vor reacționa oamenii, dar, înfruntându-vă temerile, puteți crea noi modele de gândire care să consolideze speranța și încrederea, mai degrabă decât disperarea și neliniștea. Înainte de a te ridica pe scenă și a citi poezia respectivă, poți exersa gândirea pozitivă. Puteți transforma „Acest poem nu este suficient de bun; toată lumea o va urî ”sau„ Sunt prea timid să vorbesc pe scenă ”în„ Am scris acest poem din inima mea, deci nu poate fi rău ”și„ Sunt perfect capabil să citesc această poezie tuturor celor din această cameră. “

De multe ori, experiențele de viață care ne conduc departe de calea bătută ne vor descoperi cel mai mult despre noi și ne vor propulsa într-un mod cu totul nou de a gândi și de a trăi.

Partajează asta:

  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Tumblr(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide în fereastră nouă)

Similare

Articole recente

  • „Am 56 de ani şi sunt măritată de 20. Îmi iubesc soţul, îmi e cel mai bun prieten, dar nu vrea să facem amor. Este o tortură pentru mine! Dormim până şi în camere separate. El spune că este vina mea pentru că…”
  • „NU-ȚI AMINTEȘTI DE MINE?! NOI, DA, AM FOST…” CE ȘOC A AVUT O FEMEIE DUPĂ CE I-A DAT 50 DE LEI UNUI CERȘETOR DIN IAȘI
  • Leac din străbuni! Minune făcută de o simplă felie de ceapă așezata în ureche.
  • O femeie batrana a intrat intr-un salon de cosmetica si i-a cerut manichiuristei sa ii faca unghiile: „Stiu ca am mainile urate, vreau o culoare simpla”. Ce a urmat iti va smulge o lacrima! Uite ce i-a facut tanara care s-a ocupat de ea
  • Ioan și Elisabeta Gonczi sunt căsătoriți de 72 de ani. Încă din tinerețe au decis să nu facă niciodată un lucru. Pentru ei, acesta este secretul unei căsnicii fericite
©2021 Stirea Medicala | WordPress Theme by Superb WordPress Themes