Menu
Stirea Medicala
  • Home
  • Horoscop
  • Monden
  • Stiri
  • Sfaturi
  • Spirit
  • Sanatate
  • Meteo
  • Interzis
Stirea Medicala

9 Preziceri, Ce cred Futuriștii că se va întâmpla în următoarea decadă

Posted on May 27, 2020July 22, 2020

În bine sau în rău, natura umană este să ne întrebăm despre viitor cu regularitate. Această obsesie umană, combinată cu o evoluție tehnologică constantă – a dus la dezvoltarea unui domeniu academic numit futurism .

Termenul de futurism a fost creat de artistul italian Filippo Thomaso Marinetti de la începutul secolului al XX-lea . În manifestul său din 1909 , Marinetti a folosit cuvântul pentru a „reflecta obiectivul său de a arunca arta trecutului și de a celebra schimbarea, originalitatea și inovația în cultură și societate.”

Astăzi, opera futurismului – sau a futurologiei – este de natură tehnologică, mai degrabă decât artistică. Futuriștii sunt persoane care se specializează în explorarea sistematică a predicțiilor și posibilităților despre evenimentele viitoare. Cea mai frecventă, activitatea viitorilor este orientată mai mult către experiența umană (de exemplu, economie, calitatea vieții și sănătate), precum și eforturile științifice și tehnologice.

Deci, acest articol va fi distractiv! Vom vorbi despre nouă predicții pe care futuristii cred că se vor întâmpla în următorul deceniu.

9 PREZICERI DESPRE VIITOR

1 – PRIMA REVOLUȚIE A ÎNVĂȚĂRII MAȘINILOR
Știați că 90% din toate datele disponibile online au fost create în ultimii doi ani ? Pentru a fi utilizate de persoane și organizații, datele trebuie să fie emise de un algoritm – un set de instrucțiuni.

Pentru ca această cantitate masivă de date să fie utile, este necesar să se construiască modele de învățare automată. Iată un exemplu de astfel de model. Când introduceți un cuvânt în telefon  și apăsați pe el. Un astfel de instrument predictiv este posibil atât din cauza algoritmilor cât și a modelelor.

Există o singură problemă: confidențialitatea . Legile actuale de confidențialitate interzic corporațiilor să adune și să acționeze pe mesaje private (așa spun ei). Astfel, companiile se bazează mult pe învățare pentru a colecta și acționa asupra datelor primite. Vă puteți gândi la învățarea ca la un fel de unitate de stocare masivă a modelelor de învățare automată, capabile să ofere informații valoroase utilizatorului final.

Cum poate ajuta învățarea? Datele medicale ale pacientului sunt extrem de sensibile – și uneori ajung lent la oamenii la care trebuie să ajungă (de exemplu, medicii și chirurgii). Învățarea poate ajuta la ocolirea reglementărilor împovărătoare pentru a oferi asistență medicală mai rapidă.

2 – PRODUCȚIA ÎN MASĂ A MAȘINILOR
În timp ce astăzi sunt disponibile mașini cu autovehicule, achiziția lor este limitată mai ales la cei bogați (cum ar fi acel tip Musk de la Tesla). Dar, la fel ca revoluția computerului personal de dinaintea acesteia, oferta va scădea – iar costurile vor scădea.
Vedem deja această predicție manifestată în China, unde compania Baidu se confruntă deja cu sarcina provocatoare de a construi o flotă de mașini cu autovehicule la Beijing și Shanghai. China susține deja aproximativ 60 la sută din producția mondială de mașini electrice, așa că nu ar fi o surpriză să se vadă același lucru pe piața autovehiculelor autonome.

Unii futuristi prezic că vom începe să vedem fazele inițiale în dezvoltarea orașelor complet fără șofer cândva în 2021.

3 – O VIITOARE EXPLOZIE A ESPORTS
Vrei să îți dai seama de suma de bani pe care o câștigă câștigătorul Wimbledon – cel mai prestigios turneu de tenis din lume? Ce zici de câștigătorul unui turneu de jocuri video ?

Cine credeți că a câștigat mai mult?

Acest lucru pare a fi un brainer. Adică, știm cu toții câți bani câștigă sportivii profesioniști (Caz de exemplu: Rafael Nadal, câștigătorul principal de bani în tenisul profesionist, a luat acasă 16 milioane de dolari în 2019).

Cu excepția cazului în care turneul de jocuri video se întâmplă să prezinte Fortnite , probabil cel mai popular joc video online din istorie. Vedeți,suma totală pentru competiția de sport a fost de 30 de milioane de dolari – câștigătorul luând acasă un premiu de 3 milioane de dolari.

Adică mulți bani. Și, după cum știm cu toții, unde oamenii cheltuiesc banii lor, mințile inteligente planifică deja să profite mai mult. Acestea includ, probabil, planuri de extindere a pieței sporturilor, care ar putea deveni în curând o industrie multimiliardară.

Iată lovitura: unii futuristi cred chiar că sporturile vor eclipsa sporturile tradiționale în popularitate.

Cât despre întrebarea pusă mai sus? Amândoi au luat acasă aceeași sumă – 3 milioane de dolari.

4 – NATIONALISM
Creșterea exponențială a globalizării este cea mai evidentă pe piață. Produsele noastre sunt obligate să provină de aproape oriunde. Motivul pentru acest lucru este comerțul liber, care este posibil numai prin deliberările intime, care se consumă timp a doi sau mai mulți intre lideri naționali.

În timp ce globalizarea a beneficiat cel mai mult de întreprinderile și alegerea consumatorilor, aceasta a dus probabil la stagnarea prelungită a salariilor. Clasa de mijloc a Statelor Unite, ce reprezintă peste jumătate din populație, reprezintă aproximativ un sfert din veniturile națiunii. După ajustarea inflației, veniturile clasei mijlocii au scăzut din 2000 .

Dacă se permite continuarea unei astfel de inegalități economice, așa cum cred că se vor întâmpla, vom simți consecințe reale. Aceasta înseamnă o proporție mai mare de cetățeni naționaliști – și alegerea unor oficiali mai protectori.

5 – PRABUSIREA ECONOMIEI GLOBALE
Să sperăm că acesta nu va fi realizat. Dacă această pandemie COVID ne-a învățat ceva, este că economia este într-adevăr fragilă.

În câteva săptămâni, aproape un sfert din forța de muncă națională a solicitat șomaj. Guvernul a injectat peste 2,5 trilioane de dolari în motorul economic – și este posibil să nu fie suficient. Majoritatea economiștilor prezic că ne îndreptăm spre o recesiune profundă. Dacă nu se datorează COVID, atunci este un alt catalizator neprevăzut.

Motivul pentru care acesta este un lucru rău este de două ori mai periculos. În primul rând, aproape toată activitatea economică globală se bazează pe dolar și valoarea acestuia (sau lipsa acestora). Deci, când dolarul scade, piața se agită. În al doilea rând, sănătatea economiei Statelor Unite este văzută pe scară largă ca un microcosmos al bunăstării economice globale.

Fără o pregătire adecvată, este inevitabil să se producă o scuturare majoră a ordinii economice mondiale. Să sperăm că se va întâmpla încă o dată!

6 – TULBURĂRI POLITICE GLOBALE
Ați auzit vreodată de efectul Flynn? Pe scurt, efectul Flynn teoretizează că generațiile următoare dezvoltă o inteligență mai mare decât strămoșii lor. Vedem dovezi în acest sens în scorurile testului IQ, care tind să crească în timp.

Conform unor futuristi, suntem pe punctul de a vedea mai multe dovezi ale efectului Flynn: o dezlegare masiva a oamenilor obisnuiti din atmosfera politica. Din nou, în conformitate cu aceiași oameni, este doar o chestiune de timp până când majoritatea oamenilor se trezesc și își dau seama că o implicare prea mare în politică nu este doar dezamăgitoare, ci și zadarnică.

Recent, jurnalul academic Constitutional Political Economy a publicat o lucrare intitulată „Ocupat care nu face nimic: de ce politicienii implementează politici ineficiente”. Autorul, Anders Gustafsson, consideră că mulți politicieni încearcă să pară competenți electoratului prin luarea de măsuri ineficiente. Atâta timp cât faci ceva – oricât de inutil – publicul te va considera competent.

7 – O MISIUNE PERSONALĂ PE MARTE ÎN VIITORUL NU PREA ÎNDEPĂRTAT
Vorbind despre Elon Musk. Probabil că vom auzi despre misiunea companiei sale Space X, pe Marte în următorii câțiva ani. Știm deja că SpaceX dezvoltă și testează nave spațiale capabile să reziste la aproximativ 174 de milioane de kilometri de călătorie către Planeta Roșie.

2024 va fi probabil anul, deoarece aceasta va fi atunci când orbitele de pe Pământ și Marte se vor alinia cel mai bine pentru o călătorie interplanetară mai liniștită. De asemenea, o companie privată va supraveghea probabil acest efort, nu NASA.

8 – CORECȚII INSTANTANEE PENTRU TULBURĂRI DE SĂNĂTATE MINTALĂ
În 2013, guvernul Statelor Unite a anunțat inițiativa BRAIN. Acest program ambițios încearcă să contureze toate activitățile din creierul uman.

Similar cu modul în care Proiectul Genom a adus la (la vremea respectivă) tratamente de ultimă oră, cum ar fi terapia genică, cercetarea inițială BRAIN Initiative poate oferi descoperiri similare. Oamenii de știință futuristă consideră că rezultatele inițiativei BRAIN vor duce la diagnosticul și tratamentul revoluționar pentru tulburările de sănătate mintală.

Cum ar arăta asta? Ei bine, este vorba în mare parte de speculații în acest moment. Cu toate acestea, o scanare instantanee și diagnosticare pentru tulburări de sănătate mintală, cum ar fi PTSD și depresie, nu sunt în afara problemei.

9 – ÎNVIEREA SPECIILOR DISPĂRUTE ÎN VIITOR
Bine, deci cine s-a gândit doar la filmul Jurassic Park? * Ridică mâna *

Înainte să ne entuziasmăm (sau să fim îngroziți) de învierea T-Rex și Velociraptor, haideți să obținem o anumită perspectivă. Multă vreme, oamenii de știință au avut în vedere posibilitatea de a redresa creaturi dispărute . Abia recent, dezvoltarea tehnologiilor în domeniul clonării și ingineriei genetice a făcut să pară o posibilitate.

În acest deceniu, probabil vom vedea învierea animalelor recent dispărute precum pasărea dodo. În viitorul mai îndepărtat, am putea vedea foarte bine renașterea creaturilor preistorice.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window)
  • Click to share on Tumblr (Opens in new window)
  • Click to share on Telegram (Opens in new window)

Related

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

Recent Posts

  • 9 sfaturi esențiale pentru orice persoană. Neurologii ne învață cum să fim mai fericiți
  • Alege un ochi si afla ce tristete se ascunde in sufletul tau
  • Ivermectina reduce cu 50% rata deceselor provocate de Covid-19, în cazul pacienților cu forme grave
  • Destin crud! Zanni, noul membru al trupei lui Alex Velea a avut un trecut dureros: „Noaptea făceam pe mine ca să îmi fie cald”
  • Vitamina care ne ţine în viaţă. Iată ce ţi se ascunde despre importanţa ei
©2021 Stirea Medicala | WordPress Theme by Superb WordPress Themes
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Privacy policyOk