Iată ce se întâmplă dacă plantezi un nuc sau dacă ai deja unul în curte

nuc
nuc

Distribuie

Blestemul nucului! Iată cese întâmplă dacă plantezi un nuc sau dacă ai deja unul în curte. Este mai rău decât îți imaginezi! Tu știai asta?

Nucul este înconjurat de numeroase mituri şi superstiţii. Dincolo deele, frunzele şi fructele nucului au efecte benefice evidente pentru organism.

Loading...

În tradiţia populară, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar care vrea să marcheze un eveniment foarte important din viaţa lui, cum ar fi naşterea unui copil.

O altă superstiţie spune că nueste bine să plantăm nuci, întrucât atunci când trunchiul pomuluiva ajunge săaibă grosimea gâtului celui care l-aplanta, persoana respectivă va muri.

De Rusalii, femeile de la ţară duc labiserică frunze denuc şi apoi le pun la streaşina caselor, pentru canucul să le ferească familia de necazuri.

Cel mai cunoscut mit despre nuc este însă cel care susţine că nu este bine să dormim la umbra unui pom de acest fel, pentru că frunzele sale conţin mult iod. Desigur, este doar un mit, nua fost demonstrat nimic din punct de vedere ştiinţific. Un pericol real pentru sănătate poate să apară însă dacă nu depozităm corect nucile. Ele pot fiinfestate cu aflatoxină, unmucegai care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor forme de cancer.

Știați că nucul este protejat de lege? Amenzi de 10.000 de lei dacă îl tăiați
Există o specie de pom pentru tăierea căreia cetăţenii au nevoie de autorizaţie dela autorităţi, altfel riscă săfie sancţionaţi cu o amendă de până la 10.000 de lei.Regula este valabilă indiferent dacă cetăţenii vor sătaie un singur pom din această specie saumai mulţi, chiar dacă este vorba de propria curte, scrie avocatnet.ro.

Nucul este o specie de pom protejată de lege în momentul de faţă. Astfel, persoanele fizice sau juridice care aunuci pe proprietate şivor să-i taie sunt obligate să ceară o autorizaţie, pentru obţinerea căreia trebuie îndeplinite anumite condiţii.

Cultura nucului dincategoria pomi răzleţi (adică situaţi la distanţă unii de alţii) este reglementată înmod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Potrivit acestui act normativ, tăierea nucilor răzleţi, indiferent de proprietar, seface în baza unei autorizaţii.

Indiferent de sistemul de cultură despre careeste vorba (extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi răzleţi), actul normativ stabileşte că tăierea nucilor în lipsa autorizaţiei poate fi sancţionată de autorităţi cuamendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Loading...