Sarea poate fi folosita de la curatat la desfundat …

Sarea este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătărie, fiind folosită la aproape toate felurile de mâncare gătite.

Dar pe lângă utilitatea pe care o are la gătit, ea mai poate fi utilizată în câteva situații pentru diverse activități în gospodărie.  

Sarea este un mineral comun, care poate figăsit peste tot pământul, inclusiv în practic fiecare bucătărie din lume. Nu este numai vitala pentru sănătatea noastră corporală, ci este un aliment de bază, care a fost folosit pentru a aroma și de a conserva alimentele de mii de ani.

Loading...

Există insa tone de utilizări diferite pentru sare care se extind mult dincolo de simpla condimentare a mâncărurilor

O utilizare foarte importantă a acesteia este pentru spargerea dopurilor de mizerie create pe țeava de scurgere.

Dacă veți amesteca o jumătate de cană de sare cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și le amestecați cu apă caldă, iar mai apoi veți turna pe scurgerea chiuvetei, atunci veți vedea că în câteva minute această substanță va reacționa și veți avea o scurgere curățată total de orice impuritate.

Dacă ați găsi vreodată că fierul de călcat îmbrăcăminte are ceva lipicios topit pe fundul lui, încercați acest truc simplu pentru a-l curăța complet. Setați fierul de călcat la cald și în timp ce se încălzește apucati o foaie de hârtie de ceară și presati pe un strat de sare.

Loading...

Frecați fierul înainte și înapoi pe hârtie de ceară si curând sarea va ridica reziduul, lăsând în urmă un fier curat.

Ouăle pot fi o adevarata durere de cap daca dorim sa curățam petele.

Dacă vreodată scăpați din greșeală unul, pur și simplu turnati sare peste mizeria care curge și așteptați 10-15 minute înainte de a curăța.

Loading...

Sarea va transforma partea lichidă a gelului și atunci când îlștergeți va rămâne împreună și nu se va imprastia peste tot.
Dacă aveți vase de bucătărie, care sunt toate murdare,  sarea poate ajuta la curatare.

Aplicați pe fundul vasului un strat de sare, adaugati puțină apă, așteptați 10 minute, apoi se șterge mizeria și clătiți-l.

Se face curățenie una dintre cele mai dificile zone de curatat din baie – cada si chiuveta.

Metoda de curățare  este aspra, dar extrem de eficienta și veți avea nevoie de o pereche de mănuși de protecție din cauciuc și ventilație corespunzătoare, astfel încât va trebui sa deschideti o fereastră șisă fiti precaut la manipularea soluției.

Se amestecă împreună părți egale de terebentină și sare, aproximativ o ceasca de fiecare, apoi se aplică soluția de sare pe un burete și se freca petele. După aproximativ un minut ar trebui să înceapă să observe ca petele dispar și când ați terminat baia va fi strălucitoare și curata.

În timp ce curățați cada, dacă aveți un canal de scurgere infundat, sarea poate ajuta, de asemenea.

Loading...