5 motive pentru care iertarea este cadoul pe care ți-l poti oferi

May 29, 2020 by No Comments

Iertarea poate fi una dintre cele mai satisfacătoare experiențe pe care ți le poți oferi. Da, așa este – tu însuți!

O numesc pentru „REGALĂ”.

Iata de ce . . .

Advertisements

Iertarea este o decizie de a da drumul amărăciunii și resentimentelor față de o altă persoană sau situație. Dă drumul la sentimentele negative și îndepărtează accentul și atenția asupra nedoritului. Când schimbi direcția focalizării, direcția vieții tale se schimbă și ea.

Reținerea furiei sau a ranchiunilor nu va aduce dreptate celeilalte persoane și nici nu le va trage la răspundere pentru infracțiunile lor. Durerea și durerea te afectează doar. Menținerea nu îți dă putere – te lasă neputincios.

Îmi place să-mi reamintesc că nu este locul meu pentru a aduce dreptate nimănui. Cred că fiecare are propria energie personală karmică și va experimenta un rezultat din acțiunile sale. Vestea bună este că, deși nu-ți poți controla acțiunile sau deciziile, dar poți controla a ta.

Advertisements

„Iertarea este cheia acțiunii și a libertății.” ~ Hannah Arendt

5 MOTIVE PENTRU CARE ACESTA ESTE CADOUL PE CARE VI-L OFERIȚI:
1. IERTAREA ÎȚI POATE ADUCE UN SPIRIT PAȘNIC REÎNNOIT.
Când îi iertați pe alții, chiar și pe cei care au greșit grav, vă simțiți în general mai pozitiv și mai puțin stresat. Este posibil să prezentați chiar și beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale. Este important să-i ierti pe ceilalți, nu pentru că merită iertarea ta, ci pentru că TU meritați pacea. Meriți să te simți reînnoit și vindecat; tu vei. Doar iartă. . .

2. IERTAREA VĂ PERMITE SĂ VĂ DEPLASAȚI ÎN DIRECȚIA OBIECTIVELOR.
Când cineva te doare sau te jignește, se creează sentimente negative de amărăciune sau răzbunare. Nu te lăsa să plătești prețul de mai multe ori. Deseori, concentrarea asupra trecutului și a răului te va împiedica să te bucuri de minunile de astăzi și de potențialul zilei de mâine. Deși s-ar putea să credeți că sunteți un mare multi-tasker (și puteți fi), mintea dvs. nu se poate concentra decât asupra unui singur lucru. Când vă permiteți să iertați imediat pe alții, vă puteți concentra pe ceea ce contează cu adevărat, obiectivele, visele și scopul vieții.

3. IERTAREA POATE ADUCE MAI MULT IUBIRE ÎN VIAȚA TA.
Mulți acționează în moduri negative pentru a îndeplini cumva dorința de dragoste și atenție. Când iertăm, recunoaștem că toți suntem imperfecți și că toți greșim. Cu această nouă perspectivă deschisă și plină de compasiune, putem învăța să iertăm cu ușurință și să transmitem urări de bine chiar și celor pe care considerăm că ar trebui să „îi urăști”.

Iertarea celorlalți înseamnă despre eliberarea rolului de a fi victima. Când nu vă mai vedeți ca victimă, veți găsi oameni care, la rândul lor, vă vor trata mai bine și este mai puțin nevoie să iertați. Ți-ai deschis viața până la mai multă iubire și ai extins conștiința la o frecvență mai mare a iubirii. Ooh la la. . . 🙂

4. IERTAREA VĂ PERMITE SĂ AVEȚI MAI MULTĂ ÎNȚELEGERE ȘI COMPASIUNE.
Îmbrățișarea iertării este minunată și poate duce la sentimente pozitive de înțelegere, compasiune și empatie pentru cel care te supără. Credeți sau nu, fiecare face tot posibilul, cu ceea ce are, unde se află. Cu toții suntem ființe cu adevărat pozitive, iubitoare prin natură. Cu toate că, nu apare întotdeauna în acest fel, aceasta este adevărata noastră intenție din suflet.

Cu atâta rănit în lume, poate fi greu să o vezi așa. Vrem să arătăm vina și să reținem ranchiune. Dar, dacă putem vedea viața ca școala noastră și pe noi înșine ca studenți, atunci, într-un fel, toată lumea este profesor.

Această nouă perspectivă ne permite să luăm durerea și să o transcendem într-o lecție. Apoi, nu mai trebuie să repetați aceeași durere. Toată lumea este adusă în viața noastră pentru a ne învăța ceva. Ce te poate învăța cel pe care ura ta, acum, îl poți elibera și ierta?

5. IERTAREA NE PERMITE SĂ PRELUĂM CONTROLUL PROPRIEI NOASTRE FERICIRI.
Amatorii de Legea Atracției știu că asemenea atracții le plac și că lumea noastră exterioară este o reflectare a lumii noastre interioare. Avem întotdeauna capacitatea de a prelua controlul asupra propriei noastre fericiri și a vieții atunci când ne asumăm responsabilitatea pentru emoțiile noastre.

Indiferent de haosul din jurul nostru, atunci când putem rămâne centrați din interior și să luăm decizii înțelepte și mature (cum ar fi iertarea), deschidem o viață plină de fericire și dragoste. Dimpotrivă, dacă le permitem celorlalți să ne fure pacea și să ne jefuiască bucuria, le oferim în esență locul șoferului în viața noastră.

Iertarea este un angajament în stilul de viață. Lasă drumul în fiecare zi și lasă fericirea să intre.

În general, dacă găsiți iertarea prea dificilă – este în regulă. Faceți-o cu un pas la rând și citiți din nou sfaturile de mai sus. Reflectați pe scurt asupra impactului pe care situația vi l-a avut până acum în viața, sănătatea, bunăstarea și alegerile voastre. Apoi, gândiți-vă să nu vă eliberați de durere. Cum se simte?

Veți ști că v-ați iertat cu adevărat când vă puteți gândi la acea persoană și veți simți bine în legătură cu ei. Într-o zi este posibil să te simți chiar bine cu ei. Luând-o și mai departe – veți putea chiar să vedeți persoana respectivă (chiar să le îmbrățișați) fără să simțiți emoții negative.

Dar, să facem primul pas.

Luati decizia de a ierta.

O meriți.

Leave a Comment

Your email address will not be published.