Profesorii folosesc merele pentru a explica modul în care cuvintele pot răni

Cuvintele
Cuvintele

Distribuie

Cuvintele fie pot ajuta pe cineva, iar noi trebuie să avem puterea de a alege cuvintele noastre cu atenție.

Ceva care ni se pare inofensiv ar putea răni pe altcineva, așa că, înainte de a spune ceva, ar trebui să ne gândim mereu la modul în care va afecta cealaltă persoană. C

Loading...

uvintele au energie, unele pozitive și altele negative.

Cuvintele pot schimba vieți sau le pot distruge. Purtăm această putere în mâinile și inimile noastre, așa că trebuie să o folosim cu înțelepciune.

Putem învăța copiii de la o vârstă fragedă cum să-și folosească cuvintele pentru a inspira, ajuta, vindeca și aduce fericire celorlalți.

Adulții ar face bine să-și amintească ce le-au învățat și părinții și profesorii lor, pentru că putem uita ușor lecțiile pe care le-am învățat cu ani în urmă.

vând în vedere acest lucru, un profesor a venit cu o idee strălucitoare pentru a le arăta copiilor impactul pe care cuvintele îl pot avea asupra celorlalți, iar acest experiment a rămas cu fiecare dintre copii mult timp după aceea.

EXEMPLU CUM UTILIZEAZĂ UN ÎNVĂȚATOR MERELE PENTRU A ARATA ELEVILOR CUM POT RANI CUVINTELE

Rosie Dutton, antrenor la Relax Kids Tamworth, și-a folosit experiența de lucru cu copiii timp de 15 ani și cunoașterea învățării copiilor pentru a face față emoțiilor lor într-un mod sănătos pentru a duce la bun sfârșit acest experiment uimitor.

Într-o zi într-una din clasele ei, le-a arătat copiilor două mere diferite.

„… (Copiii nu știau acest lucru, dar înainte de clasa pe care am picat-o în mod repetat pe una din mere, nu ai putut spune, ambele mere arătau perfect).

Am vorbit despre mere, iar copiii au descris cum ambele mere arată la fel; ambele erau roșii, aveau dimensiuni similare și păreau suficient de suculente pentru a le mânca ”, a scris ea pe o postare pe Facebook.

A ridicat apoi mărul pe care l-a aruncat pe podea și le-a spus copiilor ca nu-i plăcea mărul.

Ea le-a spus ce crede că pare dezgustător, că are o culoare oribilă și tulpina era prea scurtă.

Avea un motiv pentru asta: voia să le placă și mărul, numindu-i nume similare.

„Unii copii m-au privit de parcă eram nebun, dar am trecut mărul în jurul cercului numindu-i nume,„ ești un miros mirositor ”,

„ Nici măcar nu știu de ce existi ”, probabil că ai viermi din interiorul tău etc. ”

În timp ce ea și clasa își continuau atacurile verbale asupra mărului, profesorul și unii elevi au început să simtă simpatie pentru asta.

Apoi, au trecut în jurul unui alt măr și au început să-i spună lucruri amabile, precum

„Ești un măr minunat”, „Pielea ta frumoasă”, „Ce culoare frumoasă ești”.

Profesorul a ținut ambele mere în clasă și le-a vorbit copiilor despre asemănările și diferențele dintre mere.

Toți au fost de acord că ambele mere arătau la fel – singura diferență a fost modul în care vorbiseră cu ei, în măsura în care copiii au putut vedea.

Deschide mărul pe care tocmai îl trecuseră după discuție pentru a arăta clasei cât de frumos și proaspăt arăta pe dinăuntru.

După aceea, deschise celălalt măr pe care îl aruncase pe podea.

„Marul catre care am spus CUVINTE  răutăcioase A FOST învinețită ȘI  terciul pe INTERIOR.

Copiii au creat legătura, că mărul a suferit cu adevărat o bătaie, chiar dacă nu puteți spune asta despre exterior.

Și-au dat seama, de asemenea, că modul în care vorbeau cu acesta reprezenta ceea ce se întâmplă în interiorul lor atunci când oamenii îi maltratează.

„Când oamenii sunt bulversați, în special copiii, se simt oribil în interior și, uneori, nu arată sau nu le spun altora cum se simt.

Dacă nu am fi tăiat mărul deschis, n-am fi știut niciodată cât de mult ne-ar fi provocat durerea … ”

Profesoara a împărtășit apoi o experiență personală a ceea ce a simțit atunci când cineva i-a spus cuvinte neînțelese săptămâna precedentă. Ea a explicat că nu puteți spune din exterior cum s-a simțit pentru că încă zâmbea.

Dar înăuntru, se simțea învinețită și ruptă.

Ea spune: „Spre deosebire de un măr, avem capacitatea de a opri acest lucru să se întâmple.

Îi putem învăța pe copii că nu este în regulă să-și spună lucruri neînțelese unul pe celălalt și să discutăm cum îi face pe ceilalți să se simtă.

Putem învăța copiii noștri să se ridice în picioare unul pentru celălalt și să oprească orice formă de intimidare, așa cum a făcut-o azi o fetiță, când a refuzat să spună cuvinte neclintite mărului. ”

De fiecare dată când un copil este agresat, asta nu face decât să creeze mai mulți oameni necuprinși și răniți în lume, deoarece uneori acționează sau rănesc alții din cauza durerii lor.

Putem învăța literalmente bunătatea și compasiunea de la o vârstă fragedă, prin urmare, creând o lume mai blândă.

„Limba nu are oase, dar este suficient de puternică pentru a rupe o inimă. Deci, aveți grijă cu cuvintele voastre. ”

Loading...