3 EXERCIȚII PENTRU A Șterge și a-ȚI RESETA MINTEA

1) Păstrează-ți un JURNAL

Păstrați un jurnal pentru a scrie toate gândurile sau cuvintele negative care vă sunt rostite sau care le spuneti către dvs.

La sfârșitul zilei parcurgeți lista și traversați cât mai multe, înlocuind cuvintele sau gândurile cu un adevăr sau un vis pozitiv.

Păstrând un jurnal și urmărindu-ne gândurile, suntem capabili să recunoaștem cum și de ce gândim sau primim informații negative.

2) Ștergeți ce nu este pozitiv.

Deși poate nu suntem întotdeauna de acord cu alte persoane, putem permite celorlalți să se exprime fără a fi de acord cu ei.

Transparența este cea mai bună formă de onestitate în orice relație – cu toate acestea, dacă prietenul, colegul sau membrul familiei nu este de acord cu noi și începe să condamne gândirea noastră, avem alegerea de a nu accepta.

Nu trebuie să verbalizăm acest act.

Cu toate acestea, în mintea noastră, putem începe să respingem imediat cuvintele pe care le auzim și să le înlocuim cu propriile noastre gânduri pozitive de alienare.

* (Nota editorului: Pe măsură ce va vor fi trimise cuvinte negative, incarcati-va mental cu afirmații pozitive pentru a vă consolida propriile credințe de sine.)

3) EMPATIZATI DAR NU INTERIORIZATI

Empatizând cu ceilalți, suntem capabili să le auzim necazurile.

Interiorizarea convingerilor , însă, nu este o rețetă pentru claritatea mentală pozitivă.

Empatizarea cu ceilalți le permite să-și împărtășească grijile, este un instinct natural și arată bunătate si sprijin.

Problema devine evidentă atunci când receptorul de informații începe să interiorizeze aceste temeri și griji ca fiind proprii.

Pentru a asculta eficient fără a se interioriza, oferirea unor cuvinte pozitive de dragoste, încredere și bunătate ca sfaturi va permite vorbitorului să își păstreze problemele ca pe ale sale și să vă ofere claritatea mentală necesară pentru a vă menține atitudinea pozitivă.