Semne de miopie

Miopie
Te-ar putea interesa si:
Loading...

Semne de miopie

Ameteala, vedere incetosata si ochii rosi care lacrimeaza, acestea sunt cateva semne ca trebuie sa consulti un medic oftalmolog.

De asemenea, daca simti nevoia de a indeparta obiectele pentru a le vedea clar, daca intampini probleme in a vedea obiectele aproape de tine, daca vederea devine incetosata cand incerci sa citesti inseamna ca ai nevoie de un examen de specialitate.

Acest lucru poate fi aratat si de disconfortul la nivelul ochilor sau de durerile de cap frecvente atunci cand citesti sau lucrezi la calculator pentru o perioada mai scurta de timp.

Daca vezi pete plutitoare, daca lecturezi cu dificultate sau daca ai ochii obositi, acestea sunt alte semne de avertizare ca ochelarii sunt necesari.

Iata care sunt cele mai intalnite defecte de vedere:

1. Miopie si Hipermetropia

Persoanele afectate de hipermetropie pot vedea obiectele indepartate foarte bine, dar au dificultati in vederea celor din apropiere.

Te-ar putea interesa si:
Loading...

Citeste si:Bicarbonatul de sodiu, o solutie universala

Globul ocular al persoanei hipermetrope este mai scurt decat normal si ca urmare, razele de lumina care intra in ochi sunt focalizate in spatele retinei.

Semnele hipermetropiei: hipermetropii se plang de dureri de cap sau de ochi si se pot simti obositi cand au de facut o munca ce necesita vederea de aproape.

Tratamentul hipermetropiei: hipermetropia poate fi corectata cu ochelari sau cu lentile de contact. Prescriptia dumneavoastra va avea un numar pozitiv (cu plus), de exemplu +1,50.

2. Miopie

Miopia apare atunci cand globul ocular este usor mai lung – din fata pana in spate – decat de obicei.

Aceasta determina razele de lumina sa se focalizeze in fata retinei, si nu pe retina, asa cum ar fi normal.

Miopii au dificultati in vederea lucrurilor la distanta, cum ar fi semnele de circulatie, dar vad bine de aproape, cum ar fi cititul sau cusutul.

Semnele miopiei: persoanele mioape acuza frecvent dureri de cap sau de ochi si se pot simti obosite cand sofeaza sau fac sport.

Tratamentul miopiei: miopia poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau prin chirurgie refractiva. Avand miopie, prescriptia de ochelari va avea un numar negativ, exemplu -1.75.

3. Miopie si Astigmatism

Astigmatismul se datoreaza corneei de forma neregulata.

Semnele astigmatismului: uneori, astigmatismul necorectat va poate da dureri de cap sau de ochi si poate produce vedere distorsionata si intunecata.

Tratamentul astigmatismului:astigmatismul poate fi corectat cu ochelari sau lentile de contact.

Prescriptia dumneavoastra va contine trei parti in loc de una, de exemplu -2,75 / -1,25 axa 180 grade.

Prima parte indica corectia principala, sferica, iar partile doi si trei arata marimea si localizarea astigmatismului.

4. Miopie si Prezbiopia

In jurul varstei de 40 de ani vederea de aproape, necesara unor activitati precum cititul sau lucrul la computer, devine neclara.

Te-ar putea interesa si:
Loading...

Aceasta li se intampla tuturor la un moment dat, chiar si celor care n-au avut niciodata probleme vizuale.

Semne ale presbiopiei: cand apare presbiopia, o persoana va observa ca este nevoie sa tina cartea, ziarul, revista sau alte materiale de citit cu mana intinsa pentru a putea vedea clar.

Cand are de facut o munca ce necesita vederea de aproape, persoana poate avea dureri de cap sau sa se simta obosita.

Tratamentul presbiopiei: acest defect poate fi ameliorat prin ochelari sau lentile de contact. In cazurile severe se poate apela la intervenţiile chirurgicale laser.