Spiritualitate sensibilă: Împreună stăm

June 3, 2020 by No Comments

Există aproximativ 40 de sisteme de credințe recunoscute bazate pe credință aici pe frumoasa noastră marmură spațială. Creștinismul, islamul, hinduismul, taoismul, confucianismul, budismul, spiritualitatea atotcuprinzătoare și mai mult își primesc zilnic devotamentul de milioane. Pe de altă parte, în jur de un miliard de oameni cred că plutim prin gol, abia așteptăm ca luminile să se stingă. E totul în regulă de mine – de fapt, cred că este timpul să sari mai întâi pe capul subiectului.

Fiecare dintre acestea vine complet echipat cu propria lor variantă sau manualul „cum să faci”, dacă vrei să te bucuri de roadele a ceea ce are zeitatea religioasă. Unele religii afirmă chiar că, dacă nu respectați regulile „după carte”, veți suferi veșnic, veți trăi într-o minge de flăcări sau veți fi obligați să scoateți în fiecare zi înălțările câinilor pentru restul eternității – ceva de genul că .

DAR DACĂ E MULT MAI SIMPLU? DE CE ÎNCERCĂM NOI OAMENII SĂ COMPLICĂM EXCESIV LUCRURILE ȘI SĂ NE DESPĂRȚIM?
Simt că există o „sursă” pentru tot. Numiți sursa la orice doriți, fie că este Dumnezeu, Univers, Sursa sau Monstrul Fag Spaghetti, dacă veți dori, nu va face nici o diferență pentru mine.

Advertisements

Într-un fel sau altul, totul a pornit de la acel punct inițial și s-a creat afară pentru a se transforma în ceea ce este „acum”. Deși ceea ce „este” este doar o manifestare a „sursei”, totul are identitatea sa unică, rămânând încă una cu rădăcinile sale.

Am auzit: „ Nu, că religia ucide oamenii, acesta este NUMAI mod, etc. ” … Am ajuns să cred că nu este cazul. Dacă nu mă credeți, săpați în cultura diversă a lumii și veți vedea că asemănările dintre religia FAR depășesc diferențele. Multe diferențe nu sunt altceva decât poveștile în sine.

Mai mult, am auzit că o frază, un citat sau o scriptură este un act de plagiat; acela a venit înaintea celuilalt și că este o blasfemie să credităm pe oricine altcineva cu o învățătură, deoarece altcineva a venit și a spus-o mai întâi.

Advertisements

Simțiți că un Dumnezeu atotputernic și iubitor te-ar alunga din roadele Raiului pentru că ar încălca intenționat / neintenționat drepturile de autor și răspândirea cuvântului de dragoste, lumină și pozitivitate?

Ce se întâmplă dacă nu există un răspuns „corect” real? Ce se întâmplă dacă există doar un simplu set de principii comune de urmat? Dacă da, trăiești acele principii în viața ta de zi cu zi? Aceasta este spiritualitatea voastră.

Iată cum o văd (vă rugăm să consultați nota de mai sus, înainte ca un munte mental de malevolitate să se revanțeze în timp ce citiți mai departe).
EXISTĂ UN SET SIMPLU DE PRINCIPII PE CARE APROAPE FIECARE CARE URMEAZĂ SPIRITUALITATE DE ORICE FEL LE ARE ÎN COMUN:

1. IUBESTE-TE PE TINE
2. IUBEȘTE-I PE CEILALȚI
3. AVEȚI CREDINȚĂ
4. ȘTIȚI CĂ PUTEREA IUBIRII ESTE INFINITĂ
5. NU PROVOCA NICIUN RĂU INTENȚIONAT
Acest lucru pare destul de ușor de înțeles, nu? Este simplu, direct și s-ar potrivi pe mai puțin de o pagină.

Cu siguranță aș putea scrie sute de pagini pe subiect, dar este la fel de ușor ca să-mi amintesc să exersezi aceste principii cu fiecare gând, cuvânt, acțiune și reacție . Ești într-adevăr numai sub controlul tău; ceea ce se întâmplă în afara ta este doar o experiență care așteaptă reacția ta. Am văzut că cei mai devotați oameni religioși își pierd drumul în cele mai simple situații.

Așadar, vă întreb: oare toate învățăturile din lume vor fi aruncate pe fereastră atunci când vor avea nevoie cel mai mult sau veți învăța să începeți să trăiți în mod inconștient aceste principii practice ale spiritualității cu fiecare moment?

„PĂMÂNTUL ESTE CEEA CE AVEM CU TOȚII ÎN COMUN”. – WENDELL BERRY
Dacă am învățat UNUL lucru pe parcursul călătoriei mele spirituale până acum, este că toți avem o asemănare – suntem oameni și trăim pe Pământ. Trebuie să ne amintim că suntem cu toții în această călătorie împreună; dacă nu ne putem susține reciproc într-un mod pozitiv pentru a favoriza creșterea omenirii, facem noi înșine un serviciu; ignorăm lipiciul necesar care ține umanitatea împreună.

Gândiți-vă la toată lumea și la propria credință (non-dăunătoare) ca la o culoare diferită într-o cutie de creion. Nu suntem toți la fel, dar suntem în aceeași cutie. Și dacă nu rămânem împreună, cum putem completa o imagine cu fiecare culoare frumoasă? De exemplu, gândiți-vă la cum ar arăta lumea dacă nu s-ar amesteca niciodată albastrul

galben, sau dacă roșul nu s-a amestecat niciodată cu albastru.
Toată lumea este într-o călătorie spirituală și ar trebui să i se permită să o călătorească – calea noastră în viață este atât un drept de naștere, cât și necesar pentru binele spiritului nostru. Dacă credeți că avem o „sursă” sau „Dumnezeu”, misto. Dacă abia aștepți să se stingă luminile, hei, asta e bine, sper doar că îți luminează puțin orizonturile.

Advertisements