Vezi si care sunt efectele secundare a interventilor pentru stergerea tatuajelor

tatuaje

Potrivit unui studiu, 24% dintre persoanele intre 18 si 50 de ani sunt posesoare ale unui tatuaj, dar 17% dintre acestea iau in calcul sa renunte la el.

Exista mai multe metode de indepartare a tatuajelor, iar pentru a o alege pe cea potrivita trebuie sa te consulti cu un dermatolog, care va lua in calcul cat de de mare este tatuajul, localizarea acestuia si capacitatea persoanei de a se vindeca.

In cazul tatuajelor efectuate de experti, desenele pot fi indepartate mai usor, deoarece culoarea este injectata mai uniform si la aceeasi adancime.

Te-ar putea interesa si:

Indiferent de ce metoda alegeti, aceasta va fi pusa in practica de un dermatolog sau chirurg estetician. Iata interventiile care va sterg tatuajul:

1. Interventia chirurgicala

Te-ar putea interesa si:
Te-ar putea interesa si:

Interventia chirurgicala este indicata in cazul tatuajelor de mici dimensiuni, se realizeaza sub anestezie locala, urmata de sutura si este posibil sa ramana o cicatrice.

Poate fi necesara si grefa de piele sau expandarea tisulara – se plaseaza sub piele un balon de silicon care se umfla cu ser fiziologic si se lasa 2-3 luni, iar excesul de piele aparut va fi folosit in etapa a doua chirurgicala, pentru acoperirea defectului care ramane dupa excizia tatuajului.

2. Dermabrazia

Consta in slefuirea pielii cu un aparat special, metoda putand fi insotita de unele probleme: cicatrice, schimbarea culorii pielii in zona tratata.

3. Laserul

Este recomandat in cazul tuturor tatuajelor, indife­rent de marime sau localizare.

Laserele de ultima generatie poate actiona asupra intregii game de culori folosite la tatuaje.

Cel mai usor este eliminata culoarea neagra, urmata de albastru si rosu. Cel mai greu se sterg galbenul si verdele.

Sunt necesare, in medie, 5-7 sedinte, iar inainte de procedura laser, este nevoie de anestezie locala sau de aplicarea unei creme anestezice.

Senzaţiile date de impulsurile laser sunt asemanatoare celor din timpul efectuarii tatuajului, la o intensitate mai mică.

Pielea tratata va  aspect rosiatic, ca dupa o arsura solara si necesita un pansament cu crema pe baza de antibiotic.

Sedintele laser se fac la un interval de 6-8 saptamani, eficienta fiind influenta de culoarea pielii (pielea deschisa raspunde mai bine la tratament), de culorile tatuajului, de cat de profund a fost desenul, precum si de capacitatea organismului de a indeparta pigmentii.

4. Salabraziunea

Pe pielea tatuata se pune o solutie din apa si sare de bucatarie si se indeparteaza desenul cu un instrument special.

Efecte secundare

Sunt mi­nime si se reduc la inrosirea zonei, care insa dispare in scurt timp, la sangerari reduse si la riscul de edeme.

Oricare dintre acestea nu va pune in situatia de a nu putea iesi din casa sau de a nu va putea continua viata sociala.

Pentru a evita complicatiile, medicul va va recomanda sa aplicati pe zona respectiva un pansament special pe care sa-l pastrati cateva zile.

Nu trebuie sa expuneti zona tratata la soare si sa nu faceti baie cu apa foarte fierbinte.

Te-ar putea interesa si:
Loading...
Te-ar putea interesa si:
Loading...